senaatti (senaatti) wrote,
senaatti
senaatti

Tämä oli hauska

Helsingin sanomat 6.9.2008:

Lontoo. Viimeisten 30 vuoden oudoin kirjan nimi on valittu äänestyksellä. Ykkössijan valtasi opus nimeltään Greek Rural Postmen and Their Cancellation Numbers, jonka on kirjoittanut Derek Willan.

Kirja käsittelee postihistoriaa, ja nimen voi kääntää suomeksi vaikkapa Kreikan maalaiskirjeenkantajat ja heidän leimojensa numerot.

Äänestyksen järjesti brittiläinen aikakauslehti The Bookseller. Ehdolla oli 30 nimeä, joista kukin on valittu vuoden oudoimmaksi kirjan nimeksi. Vuosikisa alkoi 1978.

Viimeisten 30 vuoden toiseksi kummallisin teoksen nimi on Ihmiset jotka eivät tiedä olevansa kuolleita. Kolmossijan valtasi puolestaan kirja nimeltä Kuinka välttää jättimäisiä laivoja.

Mittelön ennakkosuosikkeihin lukeutui muun muassa opus Miten tehdä hevosestasi pomminkestävä.

Vuoden oudoimman kirjan nimen valinta ideoitiin aikanaan Frankfurtin kirjamessuilla. Kisan avulla on määrä karkottaa tylsyyttä.


Uutinen itsessään nauratti. Mutta vielä enemmän kaksi tuntia ennen kuin toimitus editoi sitä. Kun luin uutisen ensimmäistä kertaa, siinä ei mainittu tuon voittaneen kirjan alkuperäistä nimeä vaan pelkästään suomennos, joka silloin kuului: Kreikan maalaisposteljoonit ja heidän peruutusnumeronsa.
 


Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 1 comment